Waarom wij met co-owners werken

Als je je als fokker goed wil bezighouden met het fokken van rashonden, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de hondjes in het gedrang komt, heb je natuurlijk wel meerdere honden nodig om mooie vrije bloedlijnen met elkaar te kunnen combineren. Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners (mede-eigenaars ) heeft als grootste voordeel voor de honden dat het aantal honden dat bij elkaar woont wordt beperkt. Daardoor leeft de hond, door ons uitgeselecteerd, gewoon als huishond in een gezin. Dus minder grote groepen bij elkaar en de daarbij horende kenneltoestanden worden vermeden, gewoon leven als huishonden en volwaardig lid van het gezin.

Hoe gaat dat dan in de praktijk?

Wanneer een hondje geschikt lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin om het hondje te plaatsen. Of het hondje inderdaad geschikt is, gaat pas blijken als het hondje opgroeit en de nodige gezondheidsonderzoeken heeft gedaan en goedgekeurd is voor de fok.

Als een co-owner teefje drachtig is, komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons, waar alles ingericht is en alle benodigdheden voor de bevalling klaarstaan.

Opdat de hondjes ons goed zouden kennen, houden we natuurlijk persoonlijk contact. Na de bevalling blijven moeder en haar pupjes 8 weken bij elkaar tot de kleintjes groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Ook mama gaat dan weer terug naar haar eigen baasjes.

Een co-owner betaalt geen aanschafprijs voor de hond en is welkom om mama en haar kinderen te knuffelen. De bijzondere kosten die gepaard gaan met een hondje waarmee gefokt wordt, zoals (medische) keuringen, zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huishond, zijn voor de co-owner. Een en ander staat uiteraard in een co-ownercontract. Als co-owner word je nauw betrokken bij de zwangerschap en de opgroei van de puppy's vanaf de geboorte tot aan 8 weken zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.

Mocht een REU fok geschikt zijn en we hebben hem nodig, kom ik jullie hondje halen voor een dag (of paar dagen) en breng hem ook weer netjes thuis als hij zijn plicht vervuld heeft. Verder moet je de hond als je eigen hond beschouwen, dat is wel het meest belangrijke van alles (uiteraard mag hij nooit gecastreerd worden zonder onze toestemming).

Op dit ogenblik worden geen Co-Owners gezocht.